3 Şubat 2011 Perşembe

sahibinden satılık bilinçaltı

sorarım sana okuyucu, ne çeşit bir insan evladı rüyalarını japonca görür ki? hem de üç gün üstüste! 

böyle çekik gözlü, kara kaşlı, ufak tefek adamlar rüyamda üzerime üzerime eğilip kulağa küfür gibi gelen lisanlarıyla bir şeyler söyleyip duruyorlar. ben de korku filmlerinin cinnete beş var kızları gibi öyle bakıyorum yüzlerine... rüya değil, karabasan yemin ederim. durumun absürdlüğünden geçtim, ya önemli bir şey söylüyorlarsa? ya tanrının post-modern mesaj verme yöntemi buysa artık? elin japonu hiç üşenmeden rüyama girip yeni vergi kanunun haksızlığından yakınacak değil ya? kesin mühim bir şeydir, kesin! 2012'de sığınılması gereken yegane mağaranın koordinatları olabilir mesela. ya da isa'nın dirileceği gün ve saat? uzayda yaşam bulabilmek için insanlığın bakması gereken spesifik bir nokta???

ilk gün anneme sordum, "kıçın açıkta kalmış mefisto afedersin" deyince sıkı sıkı örtünüp yattım; olmadı. ikinci gün yorganı tevbe bismillah çekerek açtım; olmadı. üçüncü gün yatağımdan feragat ederek kanepeye yayıldım; ııh! hayır bi de deli yatarım, daracık yerde çırpın çırpın nereye kadar? inan olsun, kafam bacaklarımın arasında uyandım en son. uyandığımdan beridir de bu saçmalığı hangi mantığa tabi tutsam diye nette rüya yorumlarına bakıyorum. bulabildiğim en yakın sonuçlar şöyle:


rüyada yabancı dil konuşmak : rüyada güzel ve açik bir sekilde yabanci bir dili konustugunu gören kimse, benzeri olmayan izzet, seref ve mülke erisir. eger tüccar ise, bulundugu yerde isim yapar. herhangi bir zanaatkarsa yine isim yapar. rüyada bütün dillerle konustugunu gören kimse, dünyaca büyük islere malik ve aziz olur..

(bu seçeneği direkt eledim çünkü konuşmaktan ziyade, konuşana "bak küfür neyin ettiysen çok pis küçümserim, geri kalan ömrünü hiç çıkmak istemeyeceğin bi odada kovalara işeyerek geçirirsin!" bakışları atıyorum ben. bu kadar da net bakarım!)


rüyada japon görmek : rüyayı gören evli ise hayra yorulur. rüyasında japon görmek bekar için, sadık birisi ile evleneceğini işaret eder..

(dolaylı olarak doğru olabilir, adamların hepsi japon neticede. ama rüyanın anafikrine aykırı gibi sanki. heyecan yapmaya gerek yok..)


rüyada japon güreşçisi görmek : içinde bulunduğunuz hayat mücadelesini zorlukla yürüttüğünüze, bazen kar, bazen de zararla bilançonuzu kapattığınıza delalet eder..


(adamların kafalarından gayrısını göremediğim için sumocu olup olmadıklarını bilemeyeceğim ama gıdıları olmadığına eminim. ayrıca da çoook zenginim, sigaramı yeşil bangonotla yakarım ben. bilmem anlatabildim mi?)

rüyada japon gülü görmek, japon balığı görmek falan gibi varyasyonlar da var tabii ama bunların konuyla uzaktan yakından alakası yok maalesef.  e ne peki bu şimdi? 

allahım bir şey söylemeye çalışıyorsun farkındayım ama, ben sandığın kadar zeki değilim; kurbanın olayım bari bu gece altyazı geç! 


yanlış anlaşılma korkusundan doğan edit: yazıyı yazdıktan sonra resim ararken karikatüre denk geldim, hem çok güldüm hem de cuk oturdu. karikatürlere konu olacak adammışım meğer, takdir ettim şahsımı..




|

15 yorum:

  1. mefisto içim parçalandı haline :D benim telefonumda bi özellik var konuşuyorsun istediğin dilde türkçesini metin olarak veriyor. :) söylediklerini ezberlersen sana yardımcı olabilirim belki :p

    YanıtlaSil
  2. Ni demek bu acaba? Hayırdır
    Ben de merak ettim şimdi. Öğrendiğinde gel bi zahmet ekle altına :))
    Pek keyifli yazıyorsun. Thanks...

    YanıtlaSil
  3. valla güzel olurdu zağanos ama 5-6 tane japonun hızlı hızlı bişeyler anlatıp durduğu bir ortamda değil söylediklerini ezberlemek, seslerini bile zor ayırt ediyorum, o kadar yani :)

    YanıtlaSil
  4. zeugma; bence hiç hayırlı bişeye benzemiyor bu, yarın şu sokaktan geçme tecavüze uğrayacaksın, der gibi bi halleri var adamların..

    ben teşekkür ederim ayrıca :D

    YanıtlaSil
  5. benim adım hıdır elimden gelen budur :) eğer bu sırrı çözmek istiyorsan :p onları ezberle :D:D

    YanıtlaSil
  6. du bakalım gene teşrif ederlerse dinlemeye çalışayım bir, neme lazım :)

    YanıtlaSil
  7. :) tamam bak bu kadar kolay anlaştık :p

    YanıtlaSil
  8. Acaba japonlar rüyasında japon görürse ne olur ne biter o japonun hali diye de düşünmedim değil hani :)) :p

    YanıtlaSil
  9. Bence şişeden çıkan bir cinle karşılaşsaydın, her isteğin yerine gelirdi. Kemal Sunal'ın "Japon gelini" gibi postayla japonya'dan sana da muti bir japon damat gelebilirdi.

    Şimdi şöyle bakalım; "Dile benden ne dilersen?"

    özür dilerim. Haddi aştım galiba.. !

    YanıtlaSil
  10. vladimir; bence bunun cevabını asla öğrenemeyiz :)

    YanıtlaSil
  11. profösör; lamba ciniyle karşılaşsaydım eğer, emin ol koca dilemezdim. onu ben de bulabilirim neticede :)

    YanıtlaSil
  12. rüyada japon görmek diye bir şey var mı ya kim yazıyor bu rüya tabirlerini :D:
    rüyada türk görmek çok fena bir şey olabilir o zaman bakmak lazım djldjlajldajl

    YanıtlaSil
  13. bence dış ilişkilerimizde hayli önemli pozisyonlarda olan bürokratlara falan yazdırıyorlar bu tabirleri. mesela o ara japonya'yla küstük mü; direkt "rüyada japon görmek tecavüze uğrayacağınızın işaretidir, sabah kalkar kalkmaz büyükelçilik kapısına işeyin; geçer!" şeklinde değişeceğine adım gibi eminim ben :)

    YanıtlaSil

doğaçlama iyidir..