18 Ocak 2012 Çarşamba

vatandaşın dikkatine! karşı devrim ayağınıza geldi. milli bayramlarınıza update yapılır, içi boşaltılır, beş dakikada teslim edilir..

cumhurbaşkanlığı 19 mayıs tartışmalarına son noktayı koydu: "milli bayramların kutlama esaslarının yeni bir bakış açısıyla gözden geçirilmesi ve çağdaş normlara uygun bir yapıya kavuşturulması amacıyla düzenlediğimiz toplantıda; sadece 19 mayıs'ın değil, 23 nisan ve 30 ağustos'un da güncellenmesine karar verdik."


yeni alınan kararlara göre, üzerinde en çok durulan alternatif kutlamalar şöyle;


1) 19 mayıs atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramı: muhtevasının spor olmasına istinaden, 20 rekat namaz kılınarak kutlanması kararlaştırılmıştır. böylece halk bol keseden eğilip kalkarak çeşitli beden aktivitelerini yerine getirebilecektir. usul gereği, tepeden tırnağa beyazlar içindeki cemaat imam önderliğinde namazını eda ettikten sonra, birbirlerinin omuzlarına çıkarak kule oluşturur. en sonunda kulenin tepesine çıkan imam yanık sesiyle hutbe okuyup bayrak açar ve illahiler eşliğinde camiden çıkılır.


2) 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı: meydanlarda şenlik takları kurulur, devasa kazanlarda maklube pişirilip yanında kağıt helvayla birlikte servis edilir. çeşitli kuran kurslarından seçilmiş gruplar, öğrencilerin ellerinde nereye bağlı olduklarını belirten bez afişlerle beraber meydana giriş yapar. daha sonra usulünce diz çöküp kuran okuma yarışına giren öğrencilerden kazananlar il veya ilçe müftüsünün kucağına oturtulur.


3) 30 ağustos zafer bayramı: il veya ilçelerde son kalan gaziler kendi aralarında çay içip okey çevirler. ardından mülki amirler gazilere birer işitme cihazı takdim eder ve dağılırlar. eğer yerleşim yerinde hiç gazi yoksa kutlamak şart değildir.


4) 10 kasım: yas değil, bayram günüdür. tüm mülki amirler ve hükümet temsilcileri halkla bütünleşip göbek atarlar. kolbastı farz, çiftetelli vaciptir. eğlence sonunda beş rekat şükür namazı kılınır.



|

10 yorum:

  1. Okkalı bir küfür savurmak istiyorum! >:(

    YanıtlaSil
  2. Ebelerine dönüp "göbek bağını boyunlarına dolasaydınız lan, sperm israfları" diyesim var.
    -yukarıdaki küfürün gerçek ebelerle alakası yok, Alice'in ebesine edildi bu küfür, böyle hayal aleminde yaşıyoruz ya artık o yüzden.

    YanıtlaSil
  3. aynı konuya takıldım

    ben bayramlarımızı kutlamak ıstıyorum dunya durdukca
    kımse engel olmasın

    YanıtlaSil
  4. umut;

    topuklarımızı birbirinevurup dönmek vardı gerçek dünyaya da.. ümmet psikolojisiyle hareket edenler utansın, şakşakçıları utansın, yüzde elli iki utansın..

    YanıtlaSil
  5. öykü;

    istemek yetmiyor maalesef. hatta bağırmak, karşı çıkmak, eleştirmek de yeterli gelmiyor. adalet tayyip'in sopasına döndü döneli hiçbir şey yeterli gelmiyor artık.

    YanıtlaSil
  6. evet haklısın. iyi bi yazı bu.

    maklube nedir?

    YanıtlaSil
  7. maklube, bir tencerede et ve patates katmanının üzerinde pişirilen pilavın sininin ortasına ters çevrilerek boşaltılması ve çevresine yoğurtla salata döşenmesi ile yapılan bir arap yemeği. ışık evleri'nin popüler öğünü kendileri. siniyi ortaya sürüp etrafına doluşuyor ve girişiyorlar. bi nevi sosyalleşme aracı da diyebiliriz. bakış açısına bağlı :)

    YanıtlaSil
  8. ne diyeyim? itina ile milli duygularla oynanır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında militarist öğelerin dışlanması ve bu bayramların gerçek birer kutlamaya dönüşmesi taraftarıyım. ama yapılacak olan bu değil, zaten kasıt da bu değil. iki yüzlü, art niyetli uygulamalar bunlar.

      Sil

doğaçlama iyidir..