3 Kasım 2009 Salı

eey ruh, geldiysen bana HTML öğret!

       nerden aklıma düştü? düşmez olaydı..! 

       fazla bir şey mi istedim ben? sayfama şu online sayaçlardan koymak istedim yalnızca.hani şu günlük ziyaretleri, online ziyaretçileri, toplam sayıyı falan ayrıntılı göstereninden.. neyse cancağızım, bedava sayaç veren sitelerden birinden kodu alıp şablona yerleştirdim. yedekleme falan da yapmadım tabii. 

       salak ben! geri zekalı, ibiş ben!!! 

       toplasan abuk bi kod, olmadı silerim gider diye düşünüyordum ki, olan oldu! tüm yazılarım sayfadan kayboldu bir anda! ne olduğunu hala anlamış değilim. kayıtlar hafızada duruyor pekala, ama sayfada görünmüyor! başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki. ne var ki bunda, dediğini duyar gibiyim okurcum, deme! ben ööle eski kullanıcılardan diilim. sayfayı şu haline getirebilmek için belki bin kez yap boz gibi oynadım şablonla. 

       "olmadı, baştan yap!"
       "ay bu kod buraya konmuyormuş!"
       "widget dediği de ne ola ki? yenir mi acep?!"
       "yok yenmiyor; beni yiyor canlı canlı, pis meret!" 

       böyle böyle, deneme ama en çok da yanılma yoluyla bi sayaç bi de unicef'in bannerini zar zor eklemiştim. ama bir anda her şey kayboldu! şablonu aradım taradım, nafile! eklediğim baş belası kod buhar olup uçmuş sanki! bi türlü işlemi geri alamıyorum.. 

       (heyecandan gırtlağın kurudu di mi sevgili okur? o an benim de kurumuştu, evet!)


       hayli bir süre boyunca kendime, bilgisayar denen merete, çağrışım yoluyla bilişim çağına bi temiz küfrettikten (itiraf ediyorum, arada teknolojiyi virtüöz misali kullanan civciv kadar çocuklara da küfretmiş olabilirim; bana kendimi sırılsıklam salak hissettiriyor o ukala veletler!), arada birkaç bişey de tekmeledikten sonra çaresiz yeniden oturdum bilgisayarın başına. şablonu, yazıları, daha önce bin bir zorlukla başa çıkabildiğim herşeyi yeniden yükledim; taa ki sabahın dördüne dek!


       acı bana okurcum, acıdın di mi? valla bak, herşey senin için.. 

       hayır, benim asıl kafama takılan, o saçma sayaç kodu nereye gider ki şablonun içinden?! yemin ediyorum sana, ctrl+f'le bile aradım kodun her bi kelimesini de, kara deliğe düşmüş gibi buhar oldu, uçtu! töbe allaam bismilla, bak hala tüylerim diken diken oluyor düşündükçe! ama ben diyorum, bana perili, inli cinli bi blog kakaladılar diyorum da, kimsecikleri inandıramıyorum. bu sayfayı benden önce kullanan blogır, bilgisayar başında mı vefat etti nedir? böyle benim şablonun içinde dolanıp sanal hayatı bana zehir ediyor! 

       evet, artık kesinlikle eminim, bu bloğun altında yatır var! neme lazım, sen bundan sonraki gelişlerinde kapıda bi süphaneke falan okumadan girme içeri okurcum.. ne olur ne olmaz!!!




6 yorum:

  1. bismillah habibike nası bir kodmuş o öyle? önizleme yapmadan mı kaydetmiştin? kafam karıştı ha ki bende aslında çok anlamam ve korkarım kodlardan, farkettirmeden 3 çocuk peydahlatır onlar adama, ama hep deneme önzileme yaparım ve başka blogta denerim önce sona asıl bloğa, tabii yinede aksilik olmaz diye bişey yok, geçmiş olsun dikkat et götüne başına :)

    YanıtlaSil
  2. valla ben de anlamadım. benimki o da olsun, bu da olsun tarzında bir görmemişlik işte. böyle ben bişey yapıyorum havalarında uğraşmak falan boş iş, onu anladım. sanki dünyayı kurtaracak bi yazılım keşfediyor mübarek! bundan sonra her adımdan önce bi süphaneke, bi önizleme! sağolasın :))

    YanıtlaSil
  3. Aynı şekilde bende html kodlarıyla cebelleştim bir ara ama sonunda çözdüm sistemi. Artık blogger kalfası oldum sayılır. :D
    Çok zor değil Google bu konuda çok yardımcı oluyor.
    Html kodlarını her yeni bir widget eklendiğinde yenilemek gerek ama pekte bir şeye yaradığını söyleyemem. Ben yedeklediğim bir kod tablosunu yeniden yükledim, blog arap çorbasına döndü. Baştan elimle kendim düzenlemek zorunda kaldım. :D

    YanıtlaSil
  4. ha iyi, yalnız değilim yani. bunu öğrendiğim iyi oldu :D ben de büyüyünce blogger kalfası olcam, sonra ustası felan olcam. tamam biraz yavaş ilerliyor olabilirim ama büyük hedeflerim var ;p

    YanıtlaSil
  5. şahsen takdir ediyorum böyle HTML ile iş görenleri. keza ben oldukça başarısızım bu konuda. ebemle savaştım bu blog için.yok olmacalar ce eeee yapıp geri gelmeceler olmadı değil ama benimkisi şakacı bir blog.kapkaranlık bir ekran çıkarmakta ara ara. öcüüü diye.alıştık ama.tarzı bu diyor geçiyorum.

    YanıtlaSil
  6. seyrekzamanlar; cidden öcü ama o kaybolan yazılar, kararan ekranlar. biz de insan evladıyız sonuçta, üzülüyoruz. hislenip ağlıyorum mesela ben :( blog işi akıl karı değil, evet! akıllı adam uğraşmaz böyle şeylerle..

    YanıtlaSil

doğaçlama iyidir..