5 Ağustos 2011 Cuma

isteyenin bir yüzü kara, vermeyenin allah belasını versin

geliş gidişlerim biraz karışık olsa da, pek fazla yorum yazamasam da okuyorum sizi. valla bak. hem üstüme gelme rica edeceğim, rezil durumdayım bildiğin. geçenlerde bir sabah uykuyla uyanıklık arasında salınırken aklımdan geçen ilk cümle "kafamda hiç yer kalmamış gibi" oldu mesela. hangi insan evladı güne böyle başlar ki? ayrıca evet, kafam küçük benim. herkesin milyonlarcasına sahip olduğu gri hücrelerden bende ancak birkaç bin kadar var ve onlar da mütemadiyen su kaynatıyorlar. yarım akıllıyım anlayacağın. o kadar ki, zavallı kafamın içinde dört dönmeme rağmen yorgunluğumu tasvir edecek tek bir kelime dahi bulamadım. yok. sadece yorgunum ve bir daha asla dinlenmiş hissedemeyeceğimden korkuyorum. belirli aralıklarla hayata "beni neden yoruyoğğsuuun??!" temalı sitemler yollayıp "yürü git len!" cevabını alınca da paşa paşa yoluma gidiyorum. ama neden olmasın, neden ısrar etmeyeyim? insanoğlu dönek hayvandır; bazı bazı bezginliğin dibine vurur sonra bir bakarsın zımba gibi atılmış hayata. böyle böyle kendimi gaza getirip "dı sikrıt" olayına bi el atayım istedim. evrenden iste, olsun hesabı. geçen pazarlığa oturduk mesela, dedim "evren, bana ver!" feyk atacak ya, hemen dalgaya vurdu işi.


- oldu canım.. nerden?!
- en güzel yerinden.
- bi bacak göstersem?
- olmaz! hepsini ver.


hazırlıklı gitmiştim allahtan, soktum listeyi burnuna, dedim bunları istiyorum. ya verirsin ya da bu müridini kaybedersin. sonrasında iki kulhu bi elham, haydi allah rahmet eylesin. böyleyken böyle.. buraya da not düşüyorum ki, isteklerim kim vurduya gitmesin. çok pis psikolojik baskı yaparım ben.




 1. evren, beni tatile gönder lan allahsız! şu resme her gün bakıp bakıp gözyaşı döküyorum ben, bitsin bu çile. lüks oteller, efendime söyleyeyim spa seansları falan olmasa da olur. palmiyelerin altına hamak kurup yatarım ben. ufak tefek bir şeyim zaten, neresi olsa sığarım anlayacağın. ortama uyum sağlamakta üstüme yoktur. stilimi bukalemuna, psikolojimi "sörvayvır mod"a ayarladım mı her şey biter benim için. tencere tava da alırım yanıma, balık tutarım, midye toplarım, hindistan cevizi kırarım... elimden her iş gelir abi, yok mu şu garibe seyşellerde bir cennet köşesi yani? tamam lan, atar yapma. olmadı bi masör yolla eve, kulunçlarımı açsın, omuzlarımı gevşetsin, bi de kahve yapıp gitsin. ben ona da razıyım.




2. lamı cimi yok, artık köpek istiyorum. bana şöyle baksa tüm yorgunluğum su misali akacak sanki paçalarımdan. sevdiceği ikna etmeye çalışmaktan ayrıca sıkıldım, o işi de sen hallet bi zahmet. yok zaman alırmış, yok bahçeli evimiz olunca sözmüş, falanmış filanmış.. bezdim yeminle. baktı olacak gibi değil, en son "ben senin köpeğin olurum" deyip iki hav hav falan yaptı, "abi büyüksün!" diye elini sıktılar etraftakiler sana ne diyorum? anlayacağın benim dilimde tüy, çenemde derman tükendi, sana devrediyorum. artık döver misin, söver misin, topuklarına mı sıkarsın, dansöz elbisesi giydirip sokak sokak dolaştırır mısın, bilemem. ben sonuca bakarım. eti senin kemiği benim ayrıca, senden mi sakınacağım nedir yani? 


3. evi değiştiresim var, mümkünse kafayı yememiş bir ev sahibiyle muhatap et beni. zira sıcaklardan mıdır nedir, hepsinde bir bunama hali peyda olmuş durumda. geçen bir eve bakmaya gittik misal, biz evi 3 oda 1 salon biliyorduk ki öyleymiş de zaten. amma velakin adam iki odayı kapatacakmış da, bizden de hiç kapatmamışcasına kira talep edecekmiş de... deli lan bu, deyip hemen uzaklaştık oradan. hayır herkes mantık sahibi olacak diye bir şey yok, tamam. ama her deli ev sahibi olacak diye bir şey de yok di mi ama?! tanrı canı sıkıldıkça böyle tipleri salıyor bence aramıza ki, bizim de canımız sıkılsın, ayrı gayrı olmasın. ama bende derman kalmadı. bu işi de hallediver hazır elin değmişken.


şimdilik bu kadar. üç vakte kadar oldu oldu, olmadı yine kapındayım; bil istedim. köpek istediğimi söylemiş miydim? peki.

20 yorum:

  1. Mefisto yaaaaa hala gülüyorum delisin sen ...

    Hav hav getirin mefistoya hemen şimdi :)))

    Hav havıylada güzel bir tatile gitmeli hemen hemen şimdi :)

    YanıtlaSil
  2. Ev ilanı ve arkasından gelen kiralık ev bakma anısında ararda koptum. İnanılır gibi değil. Deli ederler adamı :)

    YanıtlaSil
  3. Ehehe çok eğlendim okurken:D Bunlar şimdi bir bir olursa haber ver ki bir liste de ben yapıcam hemen:))

    O fotoğraf fenaymış ama tatil için. Şu an ofiste daralırken canımı sıktıı:D

    YanıtlaSil
  4. sevgili hayat,
    hazır elin değmişken bir de bana el at be.
    Bir tatilde bana yolla oradan. Tek kişi gideceğim.
    Hayvanlarla aram iyi değilsir ,istemiyorum bir şey.
    Ha ev mevzuna gelirsek yeni taşındık. bir kiradan çıkıp bir kiraya giriyoruz. Bundan sıkıldım yani.Bilesin

    YanıtlaSil
  5. :))odanın birinde dede oturan evi kiralamak değil almak istedim.
    acaba dedeyle birlikte bi güzellik yaparla mı keeeeeeeeeeeeeeee

    YanıtlaSil
  6. yalnız yaşarken sevgili sahibi nasıl olunur bize de öğretir misinnn?Bunu bi yorumunda okudumda.Genelde arkadaş çevren varsa onlar sana birilerini ayarlar, ortak arkadaş muhabbeti felan olur. Ama bunların hiçbirisi yokkne biriyle nasıl tanışılır?

    YanıtlaSil
  7. kopek alıcaksan ne olursun
    sokaktan kopek yavrularından al

    oylece dagılıp gıdıyor garıpler onun bunun ıskence keyfıne oyuncak oluyor:(

    kurtar bı tanesını olur mu

    sevgılerımle

    YanıtlaSil
  8. @ysun;

    hay ağzına sağlık yahu. bi el atıverin de hep birlik enerji çemberi falan oluşturalım, hızlandıralım işleri. :)

    YanıtlaSil
  9. vladimir;

    vallahi az bile anlattım. hem deli hem katil olacağım yakında. bi ev sahipleri bi emlakçılar en sevmediğim insan kategorisinde hızla zirveye oynuyorlar. hayırlısı..

    YanıtlaSil
  10. particle;

    bir olsun var ya şuraya göbek atarken çekilmiş fotolarımı koymazsam namerdim. hem canını sıkıyor insanın bu tür fotolar fazla bakmamak lazım :)

    YanıtlaSil
  11. Gece Yürüyüşü;

    kaynak yapmayalım arkadaşım, sıra bende ya. alla alla.. ;p

    YanıtlaSil
  12. mikrop;

    hay dedelere gelsinler ya. hem o dede niye orada ki zaten? ya da ordaysa evi kim kiralıyor arkadaş? töbe töbe..

    YanıtlaSil
  13. adsız;

    yalnız yaşamaktan kastın hiç bir insan evladının yüzünü görmemekse sevgilin falan da olmaz zaten. aşk sosyallikten beslenen bir mefhum neticede. ayrıca benim bildiğim biriyle tanışırsın, hali tavrı, hayata bakışı falan hoşuna gider, birlikte olmaya başlarsın. birilerinin tanıştırması ne ola ki? görücü usulü mü bu?

    YanıtlaSil
  14. öykücüm;

    eğer edinebilirsem ilk işim onlara bakmak olacak zaten merak etme. sevgi benden :)

    YanıtlaSil
  15. Mefiştoo.
    uykulu uykulu oturdum, şu hiç sevmediğim siyah üstüne yazılmış beyaz renkli yazını okudum.
    Oy. yazışını seviyim.
    Bu arada. köpek pek pis kokar ya. Hem sen. kızgın damdaki kedi değil misin? doğaya aykırı.
    yada ben olayı yanlış anladım ya.
    en iyisi uyumaya gitmeli.
    bu arada ben seni yeni keşfetmişim.
    takibindeyim.
    İmza. MEDİHANIN İKİZİ. Büteyra.

    YanıtlaSil
  16. hoşgeldin :) seni de işkenceye maruz bırakmışım istemeden büteyra, ama siyahı çok seviyorum, vazgeçemiyorum. değiştirirdem bir parçam yok olacakmış gibi geliyor, yoksa değiştiririm fon rengini ama işte.. yine de aldırmadan okuduğun için sağol :)

    hii, köpek kokar mı hiç? yok kokmaz, ben onu her gün yıkar, kurular, üstüne bi de pudralarım hiç üşenmeden. bi kedim vardı, şimdi yok. bu konu da üzüyor beni, detaylandırmayayım o yüzden ama bir değişikliğin vaktidir yani. köpek iyidir iyi :)))

    YanıtlaSil
  17. bence köpek hayalinden vazgeç. öyle gözüktükleri kadar şirin ve masum değiller. tamam şirinler kabul ama masum değiller bundan eminim. ziira bende var bitane. ömür törpüsü. amma velakin severmiyim ? pek severim. ikincisi bende tatil istirem !

    Nyks

    YanıtlaSil
  18. nyks, chihuahua besliyormuşsun gibi geldi birden :) bir deneyeyim ben yine de yahu. ömrümü törpüleyen çok şey var, bi tane daha olsa ne olur? :)))

    YanıtlaSil
  19. oyle istahli yazmissin ki benim bile kopek edinedim geldi : )

    yazin super olmus ve bana cok yabanci olmus : idi:

    YanıtlaSil
  20. :))) hep beraber köpek olalım lo-la, güzel olur ya :) sağol :D

    YanıtlaSil

doğaçlama iyidir..