18 Mayıs 2011 Çarşamba

işi olmayan çavuşlar döner kıçını avuçlar

fotoğrafa bakıyorum; ablanın biri yolun ortasına yüzükoyun uzanmış yatıyor.. ölü taklidi yapıyor desem, değil. eylem yapıyor desem, hiç değil. kalk yerine yat evladım, pistir şimdi oralar falan diyesi geliyor insanın. 

- ne yapmış ki şimdi bu?
- planking.
- o ne be?
- yani böyle ellerini, ayaklarını felan bitiştirip yüzükoyun yatıyorsun..
- eee?
- eee'si.. sonra fotoğraf çektirip feysbuk'tan paylaşıyorsun. ne biliim..
- bak sen şu işe. yeni nesil full animasyon! iyi de niye? 
- öyle işte.

öyle işte??? hiç tatmin olmadım ki ben. iki lafla tatmin ancak siyasette olur deyip araştırdım bi de üstelik, avustralya menşeli abuk bir çılgınlık çıktı. bak şimdi avustralya dedin mi, orada durup nefeslenecek, ırkçılığa varan sözler sarfedip koca bir milleti iki satırda harcamamak için tövbe estağfur çekeceksin. benim hayattan öğrendiğim bir şey varsa, o da avustralya denen mecradan şu dünyaya aklı başında bir fikir akmayacağıdır birader. zira pub'ı ziyadesiyle bol memlekette biralara ne karıştırıyorlarsa artık, böyle bir aklını kaybetmişlik hasıl olmuş insanlarında.


bak mesela geçtiğimiz yıllarda ugg bot denen bir rezalet vardı, milyonlarca kuzu boğazlandı sayelerinde. hem de anneannemin patiklerinden öteye geçememiş botlar trend aşığı ikoncanların kırılası ayaklarında arz-ı endam etsin diye!

şimdi de bu beşeriyetin en olmadık yerlerine kendini yüzükoyun bırakma şeysi ki, tanımlara sığmıyor, taşıyor bildiğin. ne desek ki buna? 

minimum enerjiyle maksimum mallık seviyesine ulaştıran eblehlik hali? 
arayış içindeki modern insanın yaşadığı boşluk hissiyatı? 
bi nevi salaklık ayracı?


şaşkın ve hüzünlüyüm okuyucu. şaşkınım; çünkü nedenini ve nasılını anlamadığım bir salgın insanlığa tebelleş olmuş durumda. üzgünüm; çünkü onca gri hücreyi haşat etmeme rağmen hiçbir mana yükleyemediğim eylem sayesinde iq seviyemin yetersizliğini ilk elden öğrendim, iyi halt ettim.

her şey bir tarafa, içi boş ve anlamsız bu hede'yi anarşizmle bağdaştıranlar bile var ki, işte bu bardağı taşıran damladır bana göre. içimde yuvalanmış iblis kükrüyor o vakit, al eline çivili sopayı diyor, planklayan yerlerine yerlerine...

unutmadan, bi de şu foto var... 


görünce elimden ayağımdan kan çekildi bildiğin. akp ajanı mısın kurban olduğum? al bu fotoyu mahkemede kullan, filtrelemek şöyle dursun, hakim interneti ilelebet kapatmazsa gider sultanahmet'te planklarım yemin olsun!


anarşizmmiş! topunuzu bakunin çarpsın, kropotkin'in laneti üzerinize olsun bre!!!




|

12 yorum:

  1. 15 mayıs'tan kalan en saçma görüntü bu olsa gerek..Avustralya insanın akla hizmet bişi yapacağını düşünmediğimden bu durum beni hiç şaşırtmıyor ama anlama kısmı bende de yok malesef..Bırakalım onları,biz burda etrafımıza görülmez duvarlar ören daha da anlamsız!! kişilere karşı savaşlar verelim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Anarşi kim bunlar kim,
    ama bunu bilirim aşağıdaki fotodaki abla bildiğin sızmış, oraya ne dingiller tükürdü, ne alkolikler kustu, Abla! kaldır suratını ordan gözünü kediler yesin!

    YanıtlaSil
  3. daha geçen gün balkon demirinin üzerinde planking yapmaya çalışırken 7. kattan düşüp ölen birinin haberini okudum bonafide. yoksa ciddiye alınacak bir tarafı yok elbet ama.. bak milletim hiçbir halttan eksik kalmıyor şükür, yarın öbür gün bizde de başlar ölümler!

    sevgi bizden :)

    YanıtlaSil
  4. ıyyk! sadece umut, sen kustu falan deyince midem iyice kalktı yahu. töbe töbe böylelerine ne desem kelime israfı, susayım en iyisi.

    YanıtlaSil
  5. Amacım mideni bulandırmak değildi , sadece teyzenin yüzünü yaslamış olduğu yere dikkat çekmekti :) .

    YanıtlaSil
  6. biliyorum biliyorum, sadece gözümde canlandı da birden.. bir garip oldum :))

    YanıtlaSil
  7. protesto eylemini bile yatarak gerceklestiriyorsak vay halimize:)

    YanıtlaSil
  8. "akp'nin elinde öldük, gömenimiz yok!" demeye getirmiş o, anladım ben onu :)

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel. "Ulan var bir muazzam dangalaklık ya, nasıl yazılır" diye düşünüp kıvıramadığımı yapmışsınız.İnsan hıyarlığının ekseni yatayda bu aralar anlaşılan. Elinize sağlık. (şu yüzde yüz yerli plankink hadisesinin uygulayıcısı teyze acaba "skim hıyar" diyenlerin arkasından da bir tutam tuz alıp koşar mı acep?)

    YanıtlaSil
  10. Yav, ne güzel yazmışsın, ellerine sağlık!
    Görmemiştim bu alttaki fotoyu da. Ne kadar haklısın. Yuhh olsun!

    YanıtlaSil
  11. Baron von Plastik;

    kullanılmayan organ körelir, beyin için neden aksi olsun ki? bir süre sonra başkaları senin yerine düşünsün istersin; birileri bir şey söylese de yapsam diye beklersin. sürü psikolojisi böyle doğuyor işte. birisi de demiyor ki ağa bu nedir? sorsa halbuki, ampul yanacak, aydınlanacak. ama fikir üretmek zor iş..

    teşekkür ettim :)

    YanıtlaSil
  12. Zeugma;

    ya cidden sinirlendim ben buna. abartıyor bile olsam umrumda değil, o kadar yani. bireysel itaatsizlik eylemlerini kesinlikle anlar ve saygı duyarım. ben kimseyi takmıyorum mesajı veren her şeyi, benim bir derdim var demeye getirilen her hareketi sineye çekerim. insana ait bir durumdur çünkü. ama bu ne ya? ne bir nedeni ne de amacı var. birisi ölmüş bile bu meret yüzünden, hadi bakalım. külliyen saçmalık!

    YanıtlaSil

doğaçlama iyidir..