27 Temmuz 2011 Çarşamba

amy öldü, hadi cesedine tükürelim!

"artık amy winehouse'tan geriye kalanlar da küle döndüğüne göre, hayatla başa çıkabilenler olarak biz, artan ahlak yüzdemizin şerefine kadeh kaldırabiliriz. ama sadece bir tane! çünkü biz iyi, verimli ve ahlaklı bireyleriz. ardımızda lekeli ayak izlerimiz yok mesela, hatalarımız yok. biz mükemmeliz. zorlu insanlık tarihimiz boyunca amy gibilerin üzerine oynadığı mazlumlar bizdik. şeytanın kabarık saçlı tohumları meftun eden sesleriyle ayartmaya çalıştılar bizi, ellerinden düşmeyen kadehleriyle "rehabilitasyona hayır!" dediler.. delik deşik damarlarını gösterip "iyi değilim" de dediler gerçi, ama biz böyle iyiydik; iplemedik. baktılar olmayacak, zevk yelpazesi hayli geniş nice günahlar serdiler ayaklarımızın altına da bana mısın demedik. nihayet "beklenen ölüm" gelip çatınca da derin bir oh çektik. içimizde gizlediğimiz ahlak polisinin ipini saldık ki, kanmaya müsait olanları uyarıp "bakın işte, desin, gördünüz mü? kötü çocuk olmanın sonu budur!" ama aslında kendimizi tebrik ediyorduk satır aralarında, biz iyiyiz dedik, güzeliz. biz aşırılık nedir, bilmeyenleriz. nar gibi kızardı egolarımız. ve fakat yetmedi, yetinmedik. hala yaşama cüretini gösteren "öteki"lere de ölüm istedik. 27'nin lanetine hikayeler düzüp, ibret alınmasını istedik. gencecik yaşında heba olmuş bir hayata üzülenlere daha onurlu ölümleri misal gösterdik. ve en sonunda bir cesedin üzerinden yaşadığımız orgazmın keyifli kızarıklığı hala yanaklarımızdayken ve içinde savrulduğumuz onca kavram karmaşasını da görmezden gelmeyi bilerek yine sana geldik. 

sev bizi, tanrı! 
çünkü biz kendimizi sevdik...

bizi cennetine al! 
çünkü biz bu uğurda insanlığımızdan feragat ettik...

amin."


ölülerin ardından ibretlik masallar kotaran his kabızı vatandaş! ah ne mükemmel bir ikiyüzlüsün sen.. ne görkemli bir yalancısın. bak sana söyleyeyim, içinde hala böbrek taşları misali taşıdığın günahların ve gizli pişmanlığını yaşadığın hatalarınla oh çekiyorsun ya şimdi, yalan! hala çirkinsin. o yaşadığın tatmin olsa olsa bir orgazm taklididir ki, buna inanabildiğin için gördüğüm en büyük aptallardan birisin. hayatla her başa çıkamadığında, yığılıp kaldığın her köşebaşında, ellerin paslı bir jilete her uzandığında bunu hatırlamanı isterim. bunu ve senden olmayanların ölümüyle düze çıkmak üzerine kurduğun beş para etmez medeniyetinin içine tükürdüğümü..

ah ulan, sen var ya sen.. son günlerde cinnete meyyalimin sebebisin sen.

23 yorum:

  1. "Sen nasıl benim gibi düşünmezsin" Düşüncesi çağımızın vebası. Seni hiçbir zaman beğenmeyecek çünkü onun önceliklerine uymuyorsun.

    Netice itibariyle amy'nin intihar edebilme özgürlüğünü bile elinden alabiliyoruz. tenkit etmeyi öyle çok seviyoruz ki, millet olarak bir türlü bırakamadığımız huyumuz.

    Tenkit, kelimeyi söylemek bile bazen canımı sıkabiliyor :)

    Fikrine, Klavyene sağlık zevkle okudum ;)

    YanıtlaSil
  2. üfff, seni hissedebiliyorum.

    ben de yazdım bi tutunamayanlar yazısı dün.

    YanıtlaSil
  3. Kalemine sağlık Mefistocuğum. Hislerime tercümansın. Kim için ne kadar ve nasıl üzüleceğimizi de deriiiin bilgi dağarcıklarından tayin eden faşolarla dolu etraf! Bi tanesinin tirajı da rahmetli AzizNesin'in aptallığımız konulu tezini doğrular nitelikte...

    YanıtlaSil
  4. aSiLZaDe;

    sanırım sadece bizde değil, tüm insanlıkta var bu hastalık. bir masal okumuştum bir zamanlar. yaşlı, sakat ve hasta insanlar şehir sınırlarının dışına bırakılıyor ve ölüme terkediyorlardı. çünkü yaşamak için yeterince iyi değildi hiçbiri. şimdiyse ötekileştiriliyorlar ve ölümleri birer şükür duasıyla karşılanıyor. bunlara şahit oldukça gören gözünden, duyan kulağından utanıyorsun bazen. sağol :)

    YanıtlaSil
  5. D.;

    bilmukabele, cansın :)

    YanıtlaSil
  6. deep;

    kalplerimiz bir. yazını henüz okuyamadım ama ilk fırsatta okuyacağım. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. eliza;

    öyle ya, bu da bir çeşit faşizm. aziz nesin öldüğünde de aklanıp paklanmıştık toplum olarak. sanırım kanla arınıyoruz biz.. çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. küfkedisi;

    ellerin dert görmesin. öperim :)

    YanıtlaSil
  9. karı kendini yaktırıp küllerini de bilmemne adasına savurtmalarını istemiş

    leş olduğunu bilirdim de bu kadar da deel yea

    YanıtlaSil
  10. bunu da senden duydum mikrop, vay be!

    YanıtlaSil
  11. Su testisi su yolunda kırıldı diye marifetmiş gibi konuşanlara senin bu yazın sanırım yeterli bir kapak olur.

    Yine harikasın.

    YanıtlaSil
  12. Ben geldim bu seferde sen yoksun :(((

    YanıtlaSil
  13. boşboğazlar her zaman olacak @ysun da, kendinden başka kimseye zararı dokunmamıi birinin cesedine bunca yüklenmek de haddini bilmezliğe varıyor biraz. seni görmek güzel :)

    YanıtlaSil
  14. bu gece, uzun zamandır neti ilk açtığında yazmıştım sana.

    temizlik yaparsın çok istesen. istemiyorsun. yapsan çok huzurlu olursun.

    YanıtlaSil
  15. Çok doğru söyledin mefisto...sanki doğruların içinde boğulmuşuz gibi konuşmanın alemi yok...yeni yazılarını bekliyorum...hani nerde nerde ;))

    YanıtlaSil
  16. deep; cansın sen :) temizlik için daha fazla çaba göstereceğim, söz.

    YanıtlaSil
  17. @ysun'cum;

    dün oturdum yazacaktım ki, uyumuş gitmişim. akşama tamamlayacağım :)

    YanıtlaSil
  18. sen harikasın mia, direkt gülümsetiyorsun beni. sağol :)

    YanıtlaSil

doğaçlama iyidir..