7 Aralık 2009 Pazartesi

oha!



sigara ile savaş vakfı onursal başkanı prof. dr. orhan kural, kısa süre önce gösterime giren “bornova bornova” adlı filmin gençleri sigara tüketmeye özendirdiğini savunarak, savcılığa bu konuda suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. kural, yaptığı açıklamada, senaristliğini, yönetmenliğini ve yapımcılığını inan temelkuran'ın yaptığı, geçen ay gösterime giren "bornova bornova" filminde gençlerin yoğun şekilde sigara içerken gösterildiğini öne sürdü. sigaranın insan sağlığı üzerindeki kalıcı zararlarına rağmen filmin gençleri sigara tüketmeye özendirdiğini iddia eden kural, bu duruma seyirci kalmalarının mümkün olmadığını söyledi. kural, filmde bir sigara firmasının gizli reklamının da yapıldığını savunarak, “filmde sigaranın yer aldığı sahnelerin süresini tespit ettik. hukuki hazırlıklarımızı yapıyoruz. büyük bölümünde sigara içildiği ve bir sigara firmasının reklamı yapıldığı için film hakkında, tütün kurulu'na şikayette bulunacağız. ayrıca, savcılığa da suç duyurusu yapacağız” dedi.

doğrudur!  ben şahsen izledim, özendim. evet! bir paketten ikiye çıkardım, kafam böyle dumanlı dumanlı geziyorum. o kadar ki, beni kafese felan kapatsınlar, internetin, televizyonun yüzünü göstermesinler, sinemaları da kapatsınlar istiyorum. orhan kural amcama da buradan sesleniyorum: 

"orhan amca, ulu insan! babamı sildim yeminlen, senden haber bekliyorum. beni evlat edin! ben de böyle delirmek istiyorum. sinemalara gidip acep sigara içmişler mi, alkol almışlar mı, af buyur sevişmişler mi felan diye bakmak, sonra da bi koşu dava açmak istiyorum. sorumlu vatandaş güdülerimden aldığım güçle sanatçı tayfasına gününü göstermek için hazır ve nazırım; bilgine!"

4 yorum:

  1. bende joe strummer'dan bir alıntı ile tepki koyayım!
    "sigara olmasaydı, 20. yüzyılda hayranlık duyduğumuz sanat eserlerinin hiçbiri olmazdı. bence, sigara içmeyenlerin, sigara içenler tarafından üretilmiş eserleri satın alması yasaklanmalı."

    YanıtlaSil
  2. ya aslında mesele sigara değil de, daha çok bu sansürcü zihniyetin yarattığı arıza. yani herşeyin sınırı vardır mutlaka. ama kendilerine sınır koymayı beceremiyor bu tip insanlar. bu işin bir adım ilerisi "sigara içenleri linç edelim!"dir ki, bu hale gelmesi yakındır. vergisini almayı gayet iyi bildikleri birşeyi piyasaya sürdükten sonra kulanana lanet etmek de nesi?!

    YanıtlaSil
  3. neyseki başkasının gözüne de çarpmış. durup saymışlar dakikaları cidden ooha.

    YanıtlaSil
  4. aa tabi, hiç kaçmaz orhan amcamdan. mesela sor, film ne hakkındaydı bilmez. konsantrasyon böyle bir şey işte. görev adamı benim orhan amcam.

    YanıtlaSil

doğaçlama iyidir..